петък, 26 април 2013 г.

Лични разговори, но не съвсем



Поредните подслушвания свалиха Кокинов. Борисов е на ход.

Държавата пламна и гори със силен огън. Скандал след скандал. Всеки ден изскача по нещо ново и парче по парче руши малкото останало доверие на хората в политиката. Появиха се поредните записи, този път срещу Найденов, Кокинов и Борисов, който твърдеше, че няма лошо управляващите да се подслушват. Дали все още ще е на това мнение и остана ли неподслушан в България? Стоя и се чудя кога ще свърши този фарс, защото някои партии превърнаха предизборната кампания в цирк.

Самите разговори не подлежат на коментар. Речниковият запас на главните герои в записите говори сам за себе си. Но е недостойно трима улегнали мъже на отговорни позиции да разговарят по този начин. Да, това е бил личен разговор. Но участниците в него са забравили, че представляват институции. Институции, които ще продължат да са тук, дори след като се смени властта. А доверието веднъж разрушено, трудно се гради отново. Особено в съдебната система, към която критиките и съмненията на обществото са пуснали здрави корени.

Достойно е от страна на Кокинов да подаде оставка. Останалите двама също трябва да се оттеглят от политиката. Така поне ще опазят малкото им останало лично достойнство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар