петък, 26 април 2013 г.

Страхливите политици



Докато вие, господа политици, бягате, ние оставаме тук

Цветанов е пускал уши и на своите. Вече дни наред слушаме оплакванията на опозицията. Към тези гласове се присъедини и бившият министър от кабинета Борисов, Мирослав Найденов, след него и  Трайков и кой ли още не. Екс-премиерът Б.Б. ни пък ни успокоява, че не било вярно само защото неговото послушно куче Цв.Цв. се заклел в децата си, че не го е правил. Тези аргументи ли действат в правовата държав?
 
От толкова години съм адвокат и досега не съм знаела, че вместо закони и правов ред в страната, върху нас се стоварва наглоста и дебелоочието на самозабравили се политици.?! Как да им  вярваме? Вярвахме им 4 години, а те ни разиграваха. Взимаха глупави решения, приемаха спорни, лобистки закони в интерес на олигарсите, забравиха народа. Издециха държавата и избягаха.

От страх за сигурността на семействата си ГЕРБ-ерите Емил Димитров и Миро Найденов били изпратили семействата си на кратка „ваканция”. Причината: страхували се за спокойствието домочадията си. Лесно се бяга, когато джобът е пълен с пари. Навсякъде можеш да се скриеш. От чужбина българските проблеми изглеждат по-малки. Ние обаче няма да избягаме!
Оставаме тук! Ще се борим – срещу подслушванията, срещу корумпираната съдебна система. Трябва да се борим и да се преборим за по-добър живот.
  
Време за приказки:

Питам се, защо се всички се разприказваха чак сега? Защо не признахте всичко, когато кокалът беше у вас? 

Изборите са време за вадене на кирливи ризи, това се превърна в начин на действие на предизборните кампании на големите партии у нас. Сочат се едни други, обвиняват се. На Станишев му е лесно сега да хвърля обвинения наляво-надясно! По негово време, ситуацията в страната не беше по-добра. Но той вече не помни, защото 4 години беше на резервната скамейка. 

Тъжното е, че през последните 23 години се въртят едни и същи хора на едни и същи постове и разчитат, че обществото не помни техните провали.

Сега ситуацията е друга. Стигнали дъното на мизерния живот Българите се събудиха. Окупираха Орлов мост, свалиха правителството.

И на 12 май ще избират разумно.

Искрено се надявам...

Няма коментари:

Публикуване на коментар