четвъртък, 25 април 2013 г.

Законът коленичи, монополът победи


Съдът на ГЕРБ оневини "Лукойл" за пореден път

Съдът затвърди образа на България като страна на олигарси и монополисти. Вече всички ние сме под обувката на Валентин Златев. Изненадващо бързо Административният съд в София отмени заповедта на Ваньо Танов за отнемането на лиценза на „Лукойл  България“ ЕООД  за управление на данъчен склад. Мотивите: отнемането на лиценза би причинило трудно поправима или непоправима щета на компанията и на фирмите, с които тя е сключила договори, както и би застрашило националната сигурност. Какво излиза? Дори съдът признава зависимостта на страната от руската компания! Защо обаче вместо да опита да ограничи влиянието на Лукойл , затвърждават доминиращата му позиция? Въпроси, въпроси, а ГЕРБ не искат да отговарят.

Заради естеството на професията си, често работя с Административния съд в София. Категорично мога да кажа, че обслужва интересите на управляващите  и бизнес кръговете около тях. Съмнителни около този съд са последните конкурси и назначения, като на много от позициите има поставени лица. Председателят на съда например се е дипломирал във Висшия институт на МВР . После не сме били полицейска държава. Да бе, да! ГЕРБ назначиха навсякъде свои хора и сега те ни правят на маймуни като стимулират бизнеса на олигарсите.
Докога трябва да понасяме подобни безумици? Докога ще позволяваме монополистите да контролират нас и държавата ни? Крайно време е да кажем стига! Щом Ваньо Танов, назначен от ГЕРБ, застана на страната на истината и се опълчи, значи всички трябва да се събудим от дрямката си и да видим какво се случва. 

Защото България НЕ принадлежи на олигарсите, а на хората!

Няма коментари:

Публикуване на коментар