четвъртък, 18 април 2013 г.

Търговище има потенциал



Избрах да оглавявам листата на Коалиция Съюз на демократичните сили в Търговище, защото според мен това е един прекрасен край със славно минало, но и с голям икономически потенциал и шансове за развитие в настоящето и в бъдещето.

 Още в училище много се интересувах от история. До ден днешен си спомням онези извори, в които се разказваше за славата на Ески Джумая (старото име на Търговище). Търговище е красив град с богата история. Старото име на града  Ески Джумая сякаш те пренася в онези години....  Векове наред Търговище е бил търговски център, с пазари за чудо и приказ. А пазарите май са ми  слабост. Уникални места, с неповторим дух и в днешни дни. Интересното е, че когато посетя някое ново място и се изгубя, винаги намирам първо пазара. Той е центърът, сърцето на всяко населено място. Там се случва животът.  Освен това малцина знаят, но в Търговище през ХVI век е бил първият панаир. По време на Възраждането пък тук е било отворено едно от първите килийни училища, в които е преподавал Петко Славейков.

Да останеш без дъх

Освен със славно минало, пред Търговище стои обещаващо бъдеще. Това е един развиващ се край; регион, който ударно привлече инвеститори през последните години. Това е само началото и показва големия потенциал за развитие, който Търговище притежава.

Ако никога досега не сте били в Търговище, трябва да го посетите. Горещо ви го препоръчвам. Уникален е паркът Борово око, едно от любимите ми места, което  ме омагьоса завинаги.  



2 коментара:

  1. Търговище е наистина красив град. Дано да успеете да го възродите!

    ОтговорИзтриване
  2. Така е, Диди! Напълно сте права, дано с общи усилия да успеем да го възродим!

    ОтговорИзтриване