понеделник, 6 май 2013 г.

Наглост до последно

фото: "24 часа"
Какво прави Цв.Цв. в Търговище?



Борисов за пореден път защити Цветанов, този път в ефира на „Всяка неделя“. Бившият вътрешен министър ще бъде „детрониран“ от мястото си в ГЕРБ тогава и само тогава, когато бъде разнищен казусът с подслушванията..  А докато ние си говорим, Цветанов обикаля страната „като свободен електрон“ с коли и охрана на НСО. Във всеки град, на всеки митинг, се мобилизира цялата полиция, за да пази господата от ГЕРБ, които в момента нямат никакво основание да ползват държавна охрана. Не трябва да се страхувате от хората, ако сте невинни. За да се пазите толкова усърдно, значи има нещо, което ви плаши; нещо, за което се чувствате гузни. И знайте, че веднъж предадено, доверието на обществото трудно се печели обратно.

Или може би полицаите ви пазят от организираната престъпност. Нали уж бяхте „пречупили гръбнака“ на мафията в България? 

И как така изведнъж, предизборно, се сетихте да обикаляте по-малките градове? Докога мислите, че платените ви „срещи с обществото“ ще имат ефект? На кой рекетиран бизнесмен платихте, за да строи работниците си, за да козируват пред „височайшето ви присъствие“?

Цветанов отдавна трябваше да се е извинил публично на всички онези, които неправомерно е подслушал. Борисов отдавна трябваше да го отстрани, за да е честен към избирателите си поне в едно отношение. Чудя се колко още доказателства му трябват на бившия премиер. Има ли как ГЕРБ да превърнат предизборната кампания в по-голям цирк... Силно се съмнявам. И откога на Бойко Борисов му трябват солидни доказателства, за да уволни някого? Нещо не се връзва с първосигналността на екс-премиера. Имаше ли солидни доказателства срещу Николай Цонев, Трайчо Трайков, Стефан Константинов, дори срещу лекарите от Горна Оряховица?

Но както знаем, Борисов няма да повярва и на доказателствата, защото все пак Цветанов му се е заклел, че е невинен. А неговата клетва тежи повече от всички факти.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар